In de klanktuin


Ga naar de inhoudsopgave

Over Mieke

Mieke Scholts

trotse moeder van 4 prachtige kinderen

liefhebbende oma van 4 geweldige kleinkinderen


Vele jaren heb ik met kinderen gewerkt, als moeder en oma natuurlijk, maar ook als kleuterleidster, groepsleidster, leerkracht in het basisonderwijs en remedial teacher .

Naast de opleidingen voor het reguliere onderwijs heb ik steeds veel interesse gevoeld voor verschillende benaderingen van opvoeding en opleiding van kinderen en welke invloed de opvoeding heeft op het leven van volwassenen. De benadering van Rudolf Steiner heeft daarbij mijn persoonlijke voorkeur. Voor mij spreekt dan ook voor zich dat ik ook de opleiding aan de VPA (Vrije Pedagogische Academie) heb gevolgd.

Kenmerkend voor de antroposofische benadering is voor mij dat uitgegaan wordt van de behoeften van een kind en niet van de beschikbare hulpmiddelen of methoden. Dit geldt uiteraard evenzeer voor volwassenen.

Een absoluut ideaal van mij is dat iedereen het kind in zichzelf kan terugvinden en opnieuw mag leren kijken naar de wereld als een kind, in verwondering, vol vertrouwen en geloof in de omgeving, maar voor alles in zichzelf.

Tijdens mijn zoektocht om zowel aan kinderen als aan volwassenen iets te kunnen geven en mogelijkheden te bieden dat kind te vinden of te koesteren ben ik tijdens een snuffelcursus in aanraking gekomen met klankschalen.

De opleiding klankmassage heb ik gevolgd bij Rob de Reuver van de Nederlandse Peter Hess Academie voor Klankmassage Klankforum *).

Ik heb tijdens die opleiding intensief mogen ervaren wat de ontspannende werking van de schalen teweeg kan brengen.

Bij Klankpraktijk Sylvia Zijlstra *) heb ik de specialistische cursus KLIK gevolgd voor de toepassing van klankschalen bij (groepen) kinderen.

Via In de Klanktuin hoop ik zoveel mogelijk mensen , groot en klein, fysieke en mentale ontspanning te kunnen geven met klankmassages en er zo aan bij te dragen dat zij hun leven vreugdevoller en intenser kunnen beleven.
Speciaal voor groepen kinderen organiseer ik activiteiten met hetzelfde doel.Wie het kind in zichzelf kwijt raakt, wordt een vervelend groot mens
(Jozef van de Berg)*) link op linkspagina


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu