In de klanktuin


Ga naar de inhoudsopgave

Kinderen

Kinderen zullen altijd een speciale plaats in mijn hart innemen. Naast de individuele klankmassage organiseer ik speciaal voor groepen onderstaande activiteiten.

Het doel is kinderen ruimte te geven voor zelfontplooiing en hun bewustwording te bevorderen. Vreugde, mooie zinvolle ervaringen en succesbeleving staan voorop.


Klankreizen :
Een verhaal voor kinderen afgestemd op leeftijd en ontwikkeling. Door de inzet van fantasie en ontspanning worden het denken en de creativiteit bevorderd. De kinderen worden, net als in een droom, meegenomen op een "fantasiereis" die wordt begeleid met klankschalen. Zij liggen als het ware in een veilig nestje en worden uitgenodigd mee te gaan in het verhaal. De kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ze een gevoel van welbehagen. Vaak komen ze hierbij tot diepe ontspanning. De verhalen zijn erop gericht de fantasie, het denken, de sociale vaardigheden en de bewustwording te stimuleren.


Klankreizen worden door mij op diverse data en verschillende locaties georganiseerd.
Daarnaast is het mogelijk klankreizen per groep af te spreken, bijvoorbeeld op scholen, buurthuizen of op een verjaarspartijtje.Klankspelen :
Door een veelheid aan spelletjes en fantasievolle experimenten met klankschalen worden vooral de zintuigen aangesproken en ontwikkeld. Plezier en ontspanning vormen wel de boventoon. Het is voor kinderen en volwassenen elke keer een feest om op deze wijze samen te spelen, te ontdekken, te leren en te beleven.

Klankspelen lenen zich uitermate goed voor kinderpartijtjes, zoals verjaardagen. Ook op scholen en bij verenigingen zijn klankspelen zeer goed op hun plaats.

Klankmassage :
Kinderen leren op een speelse manier elkaar een korte klankmassage geven.
Hierdoor kunnen ze heerlijk ontspannen en wordt de zorg voor elkaar aangesproken.
Deze activiteit leent zich vooral voor kleinere groepen zoals gezinnen. Na een korte introductie gaan we op vrolijke wijze met de schalen kennismaken. Daarna worden de klankmassages uitgelegd en uitgevoerd. De volwassenen doen natuurlijk wel mee.
"Fantasie is belangrijker dan alles weten" (Albert Einstein)


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu